8 горещи предложения за градинско обзавеждане през 2019 г.

Лятото е точно зад ъгъла. Това е времето от годината, в което започваме да се наслаждаваме на живота на открито. Независимо дали си почивате с любимата книга на удобен шезлонг или сте на барбекю с приятели, визията на Вашият двор играе важна роля. 


Esteta Interiori Ви дава 8 уникални съвета, как да направите Вашата лична лятна зона атрактивна и в крак с последните дизайн тенденции в екстериора.


1. Интересни детайли, мрежови плетки и нови материали

През 2019 г. очаквайте да видите дизайни, които черпят вдъхновение от класиката от миналото, съчетавайки традиционни занаяти с нови материали и издръжливи тъкани. Градинските мебели се отличават с детайлите си, образуващи плетена мрежа на седалките и облегалките. А обърнатите крака са търсен ефект за постигане на свежа визия, подходяща за екстериор. Друга новост, която се забелязва в дизайна на мебелите за открито са деликатните детайли като олефинови ремъци и месингови скоби.

Всичко това е част от нашето променящо се отношение към външния дизайн, където луксозните материали и покрития, които до скоро разглеждахме като „само вътрешни“, постоянно се движат навън. Ще намерите материали като лен и месинг, които някога са били разглеждани за интериорно обзавеждане, смело излизащи на открито. Виждаме по-малко разграничение между вътрешни и външни пространства. А ако външното пространство е добре аранжирано и стилово издържано, то добавя допълнително жилищно пространство към Вашия дом.

Някои от нашите предложения:

Към колекция Mamy, Unopiu

Колекция Mamy от италианската марка за градинска мебел Unopiu.

Към колекция Esedra, Ethimo

Колекция Esedra от италианската марка за градинска мебел Ethimo.


2. Смесените материали

2019 година ще предложи неочаквани и вълнуващи комбинации от материали. Комбинациите от материали като тикова дървесина, въже, метал и тапицерия за външна употреба ще се радват на голяма популярност тази година. Например диван за открито, който съчетава в себе си метална рамка с прахово боядисване, детайли от въже и издръжлива тъкан. Ще видите също така и красиво състарени материали, съчетани със съвременни технологии, като компактен ламинат и стомана с прахово покритие. За един стилен и уютен вид, заложете на ратанов стол с текстилни възглавнички. Когато мебелите са изложени на атмосферни влияния, помислете за по-устойчиви материали и платове. Тиковото дърво и модерните синтетични гарантирано ще издържат както на парещото слънце, така и темперамента на летните дъждове.

Някои от нашите предложения:

Към колекция Grand Life, Ethimo

Колекция Grand Life от италианската марка за градинска мебел Ethimo.

Към колекция Havanna, Sieger

Колекция Havanna от немската марка за градинска мебел Seiger.


3. Ниски седалки

В момента виждаме голям интерес към дивани с нисък обсег и места за сядане, които са подходящи за дълги и спокойни следобеди на открито. За комфорт и добра визия на помощ идват голям брой възглавници в контрастиращи цветове, текстури и модели. Това, което прави удобно за сядане на дивана на открито, наистина зависи от Вас. По-младите хора се стремят към по-ниски и по-дълбоки места за сядане, които са предразполагат към по-дълги престои. Хората на средна възраст обикновено залагат на дивани с по-високи места за сядане и подлакътници, от които лесно се става и сяда. Комбинацията от нисък, дълбок диван с малко по-високи кресла е добро решение за среда, която прави всички щастливи. 

Някои от нашите предложения:

Към колекция Phorma, Ethimo

Колекция Phorma от италианската марка за градинска мебел Ethimo.

Към колекция Agora, Unopiu

Колекция Agora от италианската марка за градинска мебел Unopiu.


4. Масивни дървени части

Тази година, актуални ще са масивните дървени рамки за дивани, по-специално, тези от тиково дърво. Тези дивани, в съчетание с масички за кафе, могат да се използват и на закрито, като отново се размиват границите между интериор и екстериор. Все по-често виждаме и дървени столове, смесени в композиция с бетон или камък. 

Съвет: Тикът може да се превърне в красиво сребристо сиво с течение на времето, но ако не ви харесва този вид, можете да възстановите по-голямата част от естествения цвят, като го почистите с препарат и вода под високо налягане или със специален препарат за почистване на дървен материал. 

Изборът на подходящи текстури за външната тапицерия е от ключово значение за създаването на луксозен вид. Потърсете трайни, естествено изглеждащи платове.

Някои от нашите предложения:

Към колекция Swing, Unopiu

Колекция Swing от италианската марка за градинска мебел Unopiu.

Към колекция Knit, Ethimo

Колекция Knit от италианската марка за градинска мебел Ethimo.


5. Алуминий с прахово покритие

Издръжливи, леки алуминиеви мебели с прахово боядисване както в неутрални, така и в смели ярки цветове ще се срещат все по-често на открито през 2019 г. Олекотените дизайни са чудесни за малки пространства като тераси и балкони, тъй като те не заемат много място и най-често могат да бързо да бъдат сгънати и преместени или просто пренаредени. Неръждаемата стомана с прахообразно покритие също е лесна за поддръжка и устойчива на ръжда, което я прави чудесен избор, в забързаното ежедневие.

Някои от нашите предложения:

Към градински столове

Градински столове

Към градински маси

Градински маси


6. Модулни дивани

Забелязва се преминаване към мултифункционални и модулни мебели, които могат да се адаптират и да растат с Вашите променящи се нужди. Модулните системи са гъвкави, което Ви позволява да приспособите мебелите както за малки, така и за големи площи и да преместите местата за сядане в зависимост от това как искате да използвате пространството. Модулните градински дивани са предпочитаният тип градинска мебел, когато става дума за аранжиране на големи градини или веранди. Употребата на тикови мебели бележи ръст и при мебелирането на големи тераси или лоджии.

Някои от нашите предложения:

Към колекция Komodo, Nardi

Колекция Komodo от италианската марка за градинска мебел Nardi.

Към колекция Swing, Ethimo

Колекция Swing от италианската марка за градинска мебел Ethimo.


7. Неутрални тонове

През лятото на 2019 все по често ще срещаме естествени материали и цветове, които се смесват органично с външната среда. Градинските мебели ще бъдат най-вече с неутрални цветове и текстура, с добавени разнообразни възглавници. Неутралните тонове са вечни, което ги прави чудесен избор за тези, които нямат намерение скоро да сменят мебелите си на открито. За да сте сигурни, че мебелите Ви ще ви харесват по-дълго време, изберете неутрални цветове и класически стилове. Ако след това искате да ги освежите, използвайте разпръснати възглавници, свещи и други малки аксесоари. А любовта ни към всички неща, които свързваме с безгрижното морско крайбрежие, все още е силна и различните нюанси на синьото, няма да бъдат забравени и тази година. 

Някои от нашите предложения:


Към градински сетове

Градински сетове


Към градински люлки и шезлонги

Градински люлки и шезлонги


8. Разкошни тъкани на открито 

Тъканите, използвани на открито са изминали дълъг път. Все по-често срещаме външни завеси от различни тъкани, дори материали като кадифе, които добавят блясък към градинските зони. Виждаме красиви платна, даващи ефирни и леки движения на текстила. Избирайте тъкани, които са издръжливи, бързо се сушат и могат да бъдат оставени, изложени на въздействието на различни атмосферни условия. Издръжливите, тъкани за открито, които са меки на допир, също могат да бъдат чудесна възможност за използване и във вътрешни помещения.


За да разгледате пълната гама градински мебели на Esteta Interiori, посетете страницата ни с каталози тук:

Към каталозите