Съвети за подбор на мебели за тераса или малка градина

Ако търсите мебели за вашата тераса или градина с по-малки размери, направете правилния избор на градински мебели, които да отговарят на пространството.


За разлика от терасите, които в последно време стават все по-големи, когато живеете в градска обстановка, градината ви най-вероятно няма да е много голяма. Проектирането на малка градска градина има своите предизвикателства, но има начини да увеличите усещането за пространство, комфорта и практичността. Помислете внимателно за основната цел на вашата отворена площ и за начина, по който искате да я използвате. След това изберете типа мебели, които да отговарят на целта. Помислете за най-добрите покрития, материали и цветове, за да подобрите чувството за простор, като същевременно отразявате стила и личността на дома си в градината. И накрая, използвайте нашите съвети и трикове, за да увеличите максимално пространството, функционалността и площта за съхранение. Независимо от стила ви, тук има решения, които да отговарят на вашата малка градска градина и да гарантират, че тя е възможно най-привлекателна и добре използвана, целогодишно.Например, тази градина е сравнително малка, но успява да побере безброй възможности за аранжировка на мебели за открито, които да отговарят на различни дейности. Ако пространството ви е по-ограничено, помислете за предназначението на вашата градина и приоритизирайте дейностите, които са най-важни за вас.


ПОДХОДЯЩАТА ЦЕЛ

Първо, помислете за какво ще използвате външното си пространство и бъдете реалисти и честни със себе си. Дали ще използвате градината за хранене, забавление, партита на открито или градински релакс? Имате ли нужда от пространство за игра на деца или домашни любимци?


Сгъваеми градински мебели за хранене и забавление

Ако вашето градинско пространство се използва предимно за хранене и забавление и имате достатъчно място само за една градинска аранжировка, изберете маса за хранене с удобни градински столове. По този начин ще можете да се насладите на приятен обяд или вечеря в градината, както и да се отпуснете удобно по всяко време. Уверете се, че градинските столове имат широки облегалки и подлакътници –  мебелите от синтетичен ратан и градинските столове с възглавници са удобен избор.


Градинско легло за излежаване и релакс

Не е проблем по-голямата част от терасата или градината да е заета с двойно градинско легло, ако в жилището живее само един човек или двойка. В случай, че целта са ненадминатият комфорт и удобство, то най-доброто решение е двойното легло. Препоръчваме моделите тип пергола със самостоятелен навес с рамка, от която бихте могли да спуснете параван или балдахин, който да осигури допълнително усамотение.

Градински люлки за игра на деца и домашни любимци

Градинските люлки предлагат най-добрата комбинация от комфорт и практичност, което ги прави чудесно решение както за възрастни, така и за домове с деца и домашни любимци. Те се предлагат с възглавнички в подходяща за външните атмосферни влияния материя и в разнообразна цветова гама и са брилянтен начин да внесете стил в градинското пространство. Бонус при градинските люлки, е че лесно намират място и в интериора, което позволява да се използват целогодишно.


МАТЕРИАЛИ И ЦВЕТОВЕ

В случаите на ограничено пространство в градината или терасата се придържайте към по-малък брой цветове и покрития. За да осигурите стилен външен вид на вашата градина и да предотвратите прекаленото пренасищане с текстури, залагайте не повече от два или три водещи цвята или материали.


Бели градински мебели

Бялото не е практичен избор за градина, особено ако имате деца или домашни любимци, но въпреки това изглежда невероятно както самостоятелно, така и в комбинация с ярки цветове. Важно е да се уверите, че материята на градинските мебели  е предвидена за външна употреба, може да се почиства и пере в пералня.


Черни градински мебели

Не просто алтернатива на бялото, черното е елегантен и изтънчен избор за градината. Освен това, черните мебели са по-практичният вариант, тъй като се поддържат по-лесно. При избор на този цвят за градината или терасата е важно да се уверите, че мястото получава много естествена светлина.

Дървени градински мебели

Ако имате декинг, обемен дървен парапет, колони и декоративни детайли, изберете дървени мебели, които безпроблемно ще се впишат в пространството. Дървото е класическо, стилово никога не остарява и е подходящо за по-малко официална градинска зона. Излагането на атмосферни влияния обаче означава, че може да избледнее и да промени цвета си. Дори да се спрете на издръжливата на набезите на времето тикова дървесина, периодичната поддръжка на дървото е задължителна. 


Градински мебели от синтетичен ратан

Мебелите от синтетичен ратане чудесен избор, ако имате малка градинска площ, която е изложена на атмосферни влияния или е подложена на често мокрене, като около басейн или джакузи. Осигуряващ цялостен комфорт и стил, синтетичният ратен е изработен от полиетилен, което го прави устойчив на механични наранявания, вредните UV лъчи на слънцето и често мокрене.


Свързани продукти