Внесете настроение и цвят в кухнята!

Придайте уникален вид на кухнята си, обособявайки симпатични цветни зони

Обособяването на цветни зони в кухнята е популярна мода сред дизайнери и любители на модните тенденции. Отдавна не се налага кухните да бъдат изпълнени в скучни и монотонни цветове. Esteta Interiori подготви няколко съвета как да оживите кухнята си, използвайки няколко прости стъпки.

Започнете с детайлите

Ако не сте готови да оцветите цялата си кухня в ярки цветове, а по-скоро искате да експериментирате с цветовете, пробвайте първо да допълните настоящата си кухня с ярки аксесоари или  други съпътстващи мебели като бар столове.

Оцветете стените в ярък цвят

Семпъл начин да добавите цвят към иначе едноцветна кухня е да боядисате някоя стена в ярък и контрастен цвят. Комбинирайте цвета на стената с аксесоари и малки акценти в кухнята, за да придадете завършен вид на композицията.

Комбинирайте с тъмна основа

За ултра-модерен вид, контрирайте ярките фронтове на шкафовете с тъмни страници. Контрастиращите цветове ще се подчертаят взаимно, а кухнята ще придобие закачлив вид, който няма да е нито твърде сериозен, нито твърде шарен. 

Комбинирайте различни тонове на един цвят

Ако не искате да използвате познати комбинации цветове или пък предпочитате цветовата гама на кухнята да се върти около конкретен цвят, не се колебайте да комбинирате различни тонове от любимия си цвят. Преобладаването на конкретна цветова група е сериозен акцент сам по себе си и със сигурност ще направи положително впечатление.

Различни цветове на вратите

Забавен начин да експериментирате с цветовете във вашата кухня е да заложите на цветни врати на шкафовете, както и на челата на чекмеджетата. Ако сте смели, заложете на многообразие от цветове, така определено кухнята ви ще се превърне в център на внимание. А за не толкова храбрите, препоръчваме  цветната палитра да бъде до 3 цвята, с еднаква последователност и мотиви на мозайка.

Един цветен акцент

Наблегнете на един цветен акцент, който да изпъкне на фона еднотонната кухня. Това може да бъде дизайнерски предмет, или атрактивна ниша с кухненско оборудване.

Комбинирайте различни типове дървесина

Друг начин да избягате от монотонните на вид кухни е да комбинирате два или повече вида дървен материал. Употребата на различни материали е добър начин да разграничите отделните зони в кухнята една от друга. Топлата зона може да бъде изпълнена в светъл дървесен цвят, който да не поглъща от светлината при готвене. Островът с бар или зоната за сядане могат да се изпълнят в тъмен цвят, за да се подчертае различното им предназначение.

Играйте с контрастиращи цветове

Няма да сбъркате, ако изберете контрастни цветове за Вашата кухня. Любими комбинации са тюркоаз и оранжево и лилаво и жълто, които предразполагат към кулинарно вдъхновение и цветно настроение.

Цветни електро и кухненски уреди

Едно обновяване на кухненските уреди, винаги ще помогне и за освежаване на интериора. Изберете цветни уреди като печка или хладилник. И не забравяйте, че ще ги гледате дълго време, затова заложете на цвят, който Вие самите харесвате. 


Нарушете правилата

Ако обичате цветовете, не се притеснявайте да нарушите правилата. Комбинирайте няколко от нашите съвети за Вашата кухня. Направете една енергична, уникална и пълна с живот кухня.