Умни доставки с изкачващите стълби машини от Zonzini


За своите доставки при локации на високи етажи, трудно достъпни помещения или къщи с нестандартни оформления, Esteta Interiori използва автоматизираната система за пренос на товари, Domino Automatic от Zonzini. 


Zonzini Domino е ново поколение самоходна машина за пренос на товари, движеща се еднакво лесно както на равни повърхности, така и по стълби. Машината автоматично балансира товара, за да компенсира наклона на стълбите, а скоростта ѝ на изкачване е еднаква с тази на равна повърхност. В зависимост от специфичния предмет на дейност на фирмата, Domino може да бъде допълнително оборудвана с широка гама аксесоари, допълнително надграждащи нейните възможности и характеристики. Машината е достатъчно маневрена да бъде използвана при вити и нестандартни стълби.


Zonzini Domino

360°на движение

Машината е снабдена с гумени вериги, задвижвани от два автономни електрически двигателя. Това позволява максимална маневреност във всички посоки и на всякакви повърхности.


Спестява усилия и време на оператора

Тежестта на товара е разпределена равномерно на платформата. Благодарение на широките си гумени вериги, машината не може да се подхлъзне или движи по инерция.


Автоматичен режим

Хидравличното бутало в средата на платформата автоматично коригира ъгъла на товара, спрямо наклона на стълбите, а специално изработените вериги преодоляват и най-разнородните стъпала. От оператора единствено се изисква да навигира машината.

 

Откачащ се джойстик

Управлението на машината може да се извършва от разстояние. Контролният панел се откача от рамката, придавайки допълнителна маневреност и мобилност, както и възможност работата на машината да се следи отстрани. 

Основни предимства и характеристики


Маневриране в тесни пространства

Независимо движещите се една от друга гумени вериги на машината позволят вземането на остри завои, дори по време на изкачване.


Балансиране на товара

Зададеният в началото ъгъл на товара автоматично се поддържа от машината, балансирайки го през цялото време на преноса.


Неплъзгащи се вериги

Немаркиращите и неплъзгащи се гумени вериги позволяват работа на всякакъв тип настилка, осигурявайки безаварийна употреба както на закрито, така и на открито.


Преодоляване на неравномерни стъпала

Специфичната форма и изработка на веригите позволява преодоляването на стъпала с различна височина. Машината винаги е стъпила на минимум 2 стъпала.


Контролиране само с един пръст

Машината изцяло се контролира от джойстик, което прави управлението лесно и интуитивно.


Свобода на движението

Системата за нивелиране позволява придвижване както по стълби, така и по равни повърхности.


Автоматично нивелиране

Автоматичното нивелиране компенсира за наклона на стълбите, оставяйки товара под постоянен и контролиран ъгъл.


Асортимент от приставки

Машината може да бъде допълнително оборудвана с богат асортимент от приставки и съпътстващи аксесоари, изработени специално за нея.

Приставки и допълнителни аксесоари


Разтягаща се основа за обемисти товари

Увеличаването на площта на платформата улеснява работата с по-обемни товари. Широчината на рамката може да се увеличи до 80 см.


Рампа за качване на товари

Рампата позволява самоходни товари, като големи фотокопирни машини, да бъдат качени на машината без нужда от повдигане.


Подвижна платформа под наклон

Платформата се използва за товар в бусове и автомобили с нестандартна височина. Платформата на машината се изравнява с нивото на буса и товарът се премества ръчно в него.


Допълнителни колела за транспорт

Колелата се монтират директно за рамката и са предвидени за превоз на товари под наклон. Използват се най-често за стабилизиране на товари в по-ниски бусове по време на дълъг път.


Рамка за пренос на плоскости

Рамката се използва за пренос на врати, прозорци, кухненски плотове и тежки плоскости. Чупещото рамо може да се наклони според мястото за работа.


Повдигащи колони

Колоните позволяват издигането на товара от земята, значително улеснявайки работата на оператора. Колоните могат да повдигнат товар до 400 кг на височина от 18 см.


Рампа за тесни площадки

Малка рампа за преодоляване на тесни и малки стълбищни площадки. Рампата спестява част от маневрите на машината, намалявайки необходимото пространство за работа.


Приставка за асистирано изкачване на стълби

Приставката предоставя прибиращата се рампа за качване, странично разположение на пасажера, както и допълнителни колела, увеличаващи стабилността на машината при равни повърхности.


Основа с колелца

Допълнителната основа с четири колела позволява по-бързото придвижване, както и улеснена работа по неравна повърхност. Машината се качва върху допълнителната основа напълно самостоятелно.

Рампа за товарене

Рампа за товарене 

Рампата позволява самостоятелно товарене и разтоварване от бусове и камиони. Стандартно размерите на рампата са 200 х 67 х 8 см, но е възможна изработката размери по предоставени спецификации.

-----

zonzini logo

Zonzini Bulgaria

Esteta Interiori е официален представител на Zonzini за България.

За повече информация, демонстрация на възможностите на машините, както и за изготвяне на ценова оферта, можете да се обърнете към нас на zonzini@esteta.bg 

Пълното портфолио на продуктите на Zonzini можете да разгледате на: www.zonzini.us