Електрически корнизи

 

Електрическите корнизи, наричани още моторни или моторизирани корнизи, са изключително тихи и могат да се използват в почти всички помещения. Системата може да се интегрира в повечето системи за автоматизация на дома. Електрическите корнизи могат да се използват както за завеси, прикриващи прозорците, така и като интериорни елементи, разделящи помещението на обособени части. Висококачествените и внимателно подбрани материали на моторните корнизи гарантират тихата и безпроблемна работа, дори при взимане на завои. В зависимост от общия размер и специфика на формата, корнизите могат да бъдат предварително изработени и огънати според подадения модел. Електрическите корнизи се продават с 10 години гаранция.

Изпрати запитване за електрически корнизи

Дължина на релсите на корниза Цена за електрически корниз
7м - 8м 3377 лв.
6м - 7м 3117 лв.
5м - 6м 2958 лв.
4м - 5м 2799 лв.
3м - 4м 2653 лв.
2м - 3м 2496 лв.
1м - 2м 2348 лв.
до 1м 2188 лв.

Предложените цени са за изработка на прав електрически корниз в бял цвят от система Forest Shuttle L custom-made, включващ крепежни елементи за таван или стена. Възможност за централно или едностранно затваряне на завесите, както и за изработка в черен цвят. Електрическите корнизи имат товаримост до 50кг. Допълнителни аксесоари:

 

Аксесоар за електрически корнизХарактеристикиЕдинична цена
Forest Diamond дистанционно
15 канала, бяло369 лв.
Forest Diamond дистанционно
15 канала, черно369 лв.
Forest Wireless стенен ключ
2 канала, LED подсветка, бял150 лв.
Forest Wireless стенен ключ
2 канала, LED подсветка, черен150 лв.

Цените са с включен ДДС

 

Обща информация

 • Произведени в Холандия
 • 10 години гаранция
 • Гладко работеща система електрически корнизи, задвижвана с колан.
 • Високочестотна и изключително тиха технология.
 • Корнизите позволяват конструкция, според спецификациите на клиента. Например само с един мотор за целия корниз, ако размерите го позволяват, по един мотор в двата края или сложна комбинация от чупки и мотори.
 • Моторизираните завеси могат да се управляват от стандартен превключвател за стена, дистанционно управление или времеви превключвател.
 • Електрическите корнизи лесно се свързват със системите за автоматизация на сгради.
 • Възможност за инсталиране на допълнителен Bus-controller, който позволява двупосочен трансфер на данни. 
 • Макарата на мотора свързва двигателя и корниза. Предлага се и в обърната версия, позволяваща скриването на целия мотор в тавана.

 

Техническа информация:

 • Моторизираните корнизи се предлагат в 3 разновидности: 30W, 45W и 60W;
 • Безшумен мотор, придвижващ завесите със скорост от 15 см/сек.
 • Въртящ момент: 0,8 Nm (30 W), 1,2 Nm (45 W), 1,6 Nm (60 W)
 • Размери: 60 x 50 x 200-230 мм
 • Кутия за приемник: 50 x 85 x 85 мм

 Спецификации на корнизите:

 • Тегло: 303 гр. / линеен метър 
 • Материал: Алуминий
 • Размер на релсите: 20 x 20 мм 

 

Нестандартни форми корнизи:

Често класическите прави или ъглови корнизи не стигат, за да се постигне търсеният ефект.  Електрическият корниз може да бъде специално оформен, за да следва формата на прозорците. Моторът може да вземе завои в корниз с един или два завоя от 90⁰. За да бъде огънат до 90⁰, корнизът прави завой с радиус само 20 см. За извършване на обратен завой, корнизът се нуждае от 50см радиус на завоя.


Възможности за управление:


Дистанционно управление

Безжично дистанционно Diamond Sense или превключвател с 2 или 15 канала. Прецизното дистанционно позволява автономен контрол на всички моторни корнизи в радиус или едновременното им активиране, при команда.


Domotic технологии

Съвместимост с модерните системи за безжична автоматизация на дома. Известни още като Domotic технологии, те са в основата на новите смарт домове и позволяват контролирането на електроуреди с телефон или таблет.  


Управление с ключове

Управление с ключове и стенни контролери. Електрическите корнизи позволяват сдвояване и контрол с наличните системи за контрол на електроуредите в домовете. Те могат да се програмират с таймер или сензор за светлина.

Автоматизация на сгради

Контролерът може да бъде свързан към всяка система за сградна автоматизация чрез реле управление. Възможност за покупка на допълнителен двупосочен контролер, който позволява комуникация с обратна връзка с данни, например AMX / Crestron Automation Systems.

Автоматизация за хотели

Електрическите корнизи са съвместими с всички системи за автоматизиран хотелски контрол и могат да се програмират като група и с други смарт интериорни решения.

LED осветление

Възможност за контролиране на осветлението при моделите с вграден LED, посредством дистанционно управление.Приложения

Електрическите корнизи са поглед в бъдещето, което очаква всички. В момента намират приложение в частни домове, резиденции, хотели, офиси, яхти и обществени пространства. Ел. корнизите са най-доброто решение за местата, което се нуждаят от ефектна и ефективна система за обхождане със завеси. 


Брошура с техническа информация за моторизираните корнизи:

 

Допълнителни съвети:

 • Плисираните завеси биха могли да натежат значително, когато са насъбрани в единия край на корниза, затова препоръчваме монтажа на допълнителен държач в този край.
 • За дългосрочна употреба и безупречно представяне, препоръчваме поддръжка с периодично нанасяне на силиконов спрей.
 • Използването на електрическа система за разгъване и прибиране на завесите ги предпазва от натрупване на замърсявания. Липсата на директен допир предотвратява износването и нараняването, причинени от ежедневна употреба. 
 • Ако е приложимо, свържете електрическите корнизи със системата за автоматизация на дома.


За изготвяне на персонална оферта, направа на оглед или консултация, моля не се колебайте да се свържете с нас на:

Email: office@esteta.bg

Изпрати запитване за електрически корнизи