Тапицирани легла: Калъфи за матраци

Тапицирани легла: Калъфи за матраци


Партньорите на Esteta Interiori имат над 30 години опит в разработката и производството на легла, матраци и калъфи за матраци. Предлагат качество и разнообразие от калъфи за матраци, използвайки съвременни производствени методи и технологии. Калъфите за матраци се характеризират със здравина, устойчивост и комфорт.


Amicor

Amicor

Материал: 45.6% памук, 30,4% полиакрил, 24% полиестер. Двустранно обшит, противоалергичен и с дебелина от 400гр/кв.м. Калъфът може да се сваля с цип от матрака и пере отделно на 60° C.

Характеристики: Калъфът се препоръчва за хора, страдащи от алергии. Деликатните и меки Amicor влакна предпазват от алергени, предотвратявайки по-нататъшното им развитие.


Aloe Vera

Aloe Vera

Материал: 35% вискоза, 65% полиестер с екстракт от листа от алое вера. Двустранно обшит, противоалергичен и с дебелина от 400гр/кв.м. Калъфът може да се сваля с цип от матрака и пере отделно на 60° C.

Характеристики: Подхранващ кожата калъф за матрак с хидратиращи и антибактериални свойства. Придава еластичност на кожата и подобрява кръвообращението. 


Balance

Balance

Материал: 33,89% вискоза, 58,6% полиестер, 6.83% еластан и 0,68% ZEN нишки. ZEN нишките са изработени от 20% неръждаема стомана и 80% полиестер. Калъфът може да се сваля с цип от матрака и пере отделно на 30° C. Поради деликатността на ZEN нишките, калъфът запазва свойствата си до 10 изпирания.

Характеристики: Благодарение на ZEN импрегнирането, чистотата на калъфа се запазва, без да се налага да се пере на по-високи температури. ZEN нишките в калъфа предотвратяват появата на електростатичност по повърхността.


Impulse

Impulse

Материал: 35% tencel (висок клас вискоза), 58% полиестер и 7 % еластан. Калъфът е изработен без декоративни шевове и съдържа сребърни йони. Калъфът може да се сваля с цип от матрака и пере отделно на 60° C, което гарантира добрата хигиена при сън.

Характеристики: Калъфът отблъсква влагата и  притежава антибактериални и противогъбични свойства. Повърхността на калъфа е гладка и приятна на допир и има отлични качества за контрол на температурата.


Outlast

Outlast

Материал: 65% tencel (висок клас вискоза) и 35 % полиестер. Калъфът е покрит с материя Wellington Outlast с дебелина 120гр/кв.м.  Калъфът включва мрежа за вентилиране в горния слой и може да се сваля с цип от матрака, след което да се пере отделно на 40 ° C.

Характеристики: Допринася за поддържането на комфорта по време на сън, отблъсквайки влагата. Калъфът поема излишната топлина и я връща обратно, ако е необходимо. Калъфите с Outplast технология, първоначално са разработени за НАСА, за да предпазват астронавтите от температурни колебания.Silver Active

Silver Active

Материал: 35% tencel (висок клас вискоза), 65% полиестер. Двустранно обшит, противоалергичен и с дебелина от 400гр/кв.м.  Калъфът съдържа сребърни йони.Калъфът може да се сваля с цип от матрака и пере отделно на 60° C.

Характеристики: Много добри свойства за отблъскване на влагата, в сравнение с традиционния памук. Структурата на влакната не позволява лесно замърсяване. Сребърните нишки в калъфа притежават антибактериални свойства и  предотвратяват появата на електростатика по повърхността. Tencel

Tencel

Материал: 35% tencel (висок клас вискоза), 65% полиестер. Двустранно обшит, противоалергичен и с дебелина от 400гр/кв.м.  Калъфът може да се сваля с цип от матрака и пере отделно на 60° C.

Характеристики: Калъфът притежава изключително гладки влакна, без химически добавки и не дразни кожата при допир. Отблъсква влагата и предотвратява развитието на бактерии и акари. Калъфът има отлични качества за контрол на температурата. 


Ultraphil

Ultraphil

Материал: 68% полиестер и 32% полиамид.  Двустранно обшит, противоалергичен и с дебелина от 400гр/кв.м. Калъфът може да се сваля с цип от матрака и пере отделно на 40° C.

Характеристики: Бързо и равномерно разпределя влагата в горният слой на калъфа. Влакната притежават антибактериален ефект и предотвратяват изпотяване.